De figuren


 

DE HELDEN:

 

MARIO:

Mario is de grote held van het verhaal. Hij is een van de vier helden. Zijn speciale kracht is dat hij van 2D naar 3D kan flippen en zo geheimen kan ontrafelen.

PRINCESS PEACH:

Princess Peach is de prinses van Mushroom Kingdom en wordt aan het begin ontvoerd door Count Bleck, die haar laat trouwen met bowser en zo de Chaos Heart maakt. Zij is de tweede grote held. Haar kracht is dat ze een paraplu heeft waarmee ze klappen kan uitdelen en lang mee kan zweven. Je vindt haar nadat je wereld 1 heb uitgespeeld.

BOWSER:

Je zou het niet denken, maar Koning Bowser is de derde held! Eerst werd hij ervan verdacht Peach ontvoerd te hebben, maar dat bleek uiteindelijk niet waar. Je komt Bowser voor de tweede keer tegen in Wereld 3, The Bitlands, in het eerste level, waarin hij nieuwe kastelen heeft en tegen hem moet vechten. Gelukkig sluit Bowser zich bij de helden aan, door Peach haar charmes, en het idee dat als alle werelden vermorzeld worden door Count Bleck, hij geen doel meer heeft. Hij mag dan wel sloom zijn, en niet goed in springen, hij is wel dubbel zo sterk en kan vuur spuwen!

LUIGI:

Hoewel Luigi aan het begin van het spel voorkomt, is hij eigenlijk pas speelbaar in wereld 7. Gelukkig zie je hem al eerder in het spel, als de slechte Mr. L. Zijn kracht is dat hij hoog kan springen en daarbij veel schade aanricht bij vijanden, waardoor het eindbaasgevecht in wereld 7, best makkelijk is.


 

EINDBAZEN:

 

COUNT BLECK

count bleck

De slechte Count Bleck, die eerder bekendstond als Lord Blumiére toen hij nog goed was, wil de werelden vernietigen en een goede wereld maken. Hij doet dit met behulp van de Dark Prognosticus en de Chaos Heart.

DIMENTIO:

dimentio

Eigenlijk is de slechte clown Dimentio de echte slechterik. Dimentio heeft toverkrachten en laat in het spel al het vuile werk opknappen door andere. Je hoeft slechts 2 keer tegen hem persoonlijk te vechten, en een keer als laatste eindbaas in de Super Dimentio vorm.

NATASIA

Natasia, de assistente van Count Bleck is op zich niet slecht, maar doet het voor Count Bleck, omdat die aardig tegen haar was.

O'CHUNKS

De krachtpatser O'Chunks is meerdere keren een tegenstander en hij is nogal slap. Hoewel hij slap is, is hij wel loyaal.

MIMI:

Mimi, die je vindt in wereld 2, doet zich voor als dienstmeisje van de voorspeller Merlee. Eigenlijk is ze dat niet, maar is ze een onderdaan van Count Bleck! Ze kan zichzelf omtoveren in True Mimi, als enge spin. Ze is nogal snel aangebrand en kan Rubees, een soort diamanten afvuren.

FRACKTAIL

Deze mechanische draak, is gemaakt door de Ancients, om de Pure Heart te beschermen. Hij laat alleen de vier helden door. Als Mario bij hem langskomt in wereld 1, wilt hij Mario doorlaten, omdat hij hem als held heeft erkent. Jammer genoeg Komt Dimentio langs, en hypnotiseert hem, waarna je hem moet kapotmaken.

BIG BLOOPER

Big Blooper is een reuze inktvis uit wereld 3 in de Tile Pool. Je kan hem verslaan met vuur.

FRANCIS

Deze Nerdkameleon is de eindbaas van wereld 3. Hij kan zichzelf ontzichtbaar maken en dingen opslikken. Francis leeft in een Kasteel met Robots en heeft een zwak voor mooie vrouwen (princess Peach, natuurlijk!). Hij heeft Mario's Pixl-vriend Tippi gevangengenomen. Nadat Tippi is bevrijd, maakt hij een replica, Tiptron.

MR. L

Mr. L, de slechte vorm van luigi is gehypnotiseerd door Dimentio en heeft een robot, genaamd BROBOT. Hij is de eindbaas van wereld 4 en wereld 6. Zijn bijnaam is The Green Thunder en hij vindt zichzelf geweldig.

KING CROACUS

King Croacus, koning van de Floro Sapiens, heeft een Pure Heart en heeft de bovenbewoners Cragnongs, gevangengenomen en ze werken nu als slaaf. King Croacus vind zichzelf beautiful,

UNDERCHOMP

Underchomp is een eindbaas in de Underwhere in wereld 7. Je verslaat hem in een soort Pokémon achtig gevecht. Hij heeft drie koppen, rood, blauw en geel.

BONECHILL

Bonechill is de leider van de Skeletons, en is zelf een soort skeletdraak in een rolstoel. Die stoel schiet ijs en zelf kan hij ijs spuwen. De Skeletons komen oorspronkelijk van de Onderwereld, (Underwhere), maar willen de Hemel (Overthere) overnemen.

SUPER DIMENTIO

Deze eindbaas is een mix van Dimentio, Luigi en de Chaos Heart.

WRACKTAIL

Wracktail is de witte, sterkere vorm van Fracktail. Hij is slecht en bewaakt de Pixl Dashell in de Flipside Pit of 100 Trials.

SHADOO

Shadoo is te vinden in de Flopside Pit of 100 Trials. In deze ruimtes bevinden zich de donkere enemies en hij zelf is een Schaduw die kan veranderen in alle vier de helden en hij bewaakt een heleboel Cards.


GOEIERIKEN:

 

 MERlON

Merlon is de leider van Flipside, de plek waar je naar andere werelden kan gaan. Verder bezit hij de Light Prognosticus, en veranderde Timpani in de Pixl Tippi, toen zij in een noodtoestand verkeerde. Zijn Flopside kant is Nolrem. Hij kwam ook al voor in de andere Paper Mario spellen.

HOWZIT

Howzit runt een winkel in Flipside en is altijd vrolijk. Zijn Flopside kant is Notso, die altijd nogal verdrietig is.

MERLUVLEE

Zij is de voorspeller van Flipside. Zij kwam ook al voor in andere Paper Mario spellen.

MERLEE

Merlee is een goede voorspeller en zij bewaakt een Pure Heart. Zij heeft een winkel in Flopside. Ook zij kwam voor in ander Paper Mario spellen.

MERLUMINA

Zij bewaakt het Pure Heart in wereld 1 en is een Geest.

BESTOVIOUS

Hij leerde Mario flippen in 3D in Lineland.

SAFFRON

Saffron is de kok van Flipside. Haar Flopside kant is Dyllis.

INTERNED en INTERCHET

Deze pratende computerhoofden komen voor in allerlei plekken. De Interned komt voor in Merlee's Mansion in een quiz en de Interchet is de baas van een gamehal. Hierboven staat de Interned, die door de InterChet is gemaakt.

SQUIRPS

Squirps helpt je in wereld 4, Outerspace. Hij is eigenlijk een prins.

FLINT

De cragnon Flint is een superster in zijn rijk en heeft een filmbrigade. Hij helpt je de Floro Caverns te onderzoeken.

QUEEN JAYDES

Zij is de baas van de onderwereld. haar echtgenoot is Grambi.

GRAMBI

Hij is de baas van de bovenwereld.

LUVBI

Deze Nimbi (bewoner van de bovenwereld) is eigenlijk een Pure Heart.

WATCHITT

Watchitt is de burgemeester van Yold Town.

RED EN GREEN

Zij zijn de bewakers van Yold Town.

KING SAMMER

Deze koning is de baas van de Sammer Guys.

WELDERBERG

Hij maakt pijpen in Flipside en Flopside.


PIXLS:

 

TIPPI:

Tippi is eigenlijk een mens, Lady Timpani, maar is omgetovert tot Tippi. Ze is een vlinder. Haar kracht is informatie geven.

THOREAU:

Deze Pixl kan dingen oppakken.

BOOMER:

Deze Pixl kan dingen laten ontploffen.

SLIM:

Deze Pixl maakt je onzichtbaar.

THUDLEY:

Deze Pixl maakt stampsprongen.

CARRY:

Deze Pixl draagt je over oppervlaktes.

FLEEP

Fleep maakt sommige dingen zichtbaar.

CLUDGE:

Deze Pixl hamert!

DOTTIE:

Deze Pixl krimpt je!

BARRY:

 

Deze Pixl schermt je af!

DASHELL:

Deze Pixl laat je heel hard rennen!

PICOLLO:

Deze Pixl maakt muziek!

TIPTRON

Deze Pixl is een mechanische kopie van Tippi gemaakt door Francis.