LOCATIES:

Mushroom Kingdom:

Hier begint alles. Mario en Luigi worden hier ingelicht dat de prinses is ontvoerd.

Bowsers Castle

Hier worden Bowser en zijn minions en Luigi opgezogen door Count Bleck.

Flipside

De thuisplaats van Tippi, Howzit en vele markante personages. Vanuit hier opereer je. Merlon is hier de baas en hij heeft de Light Prognosticus. In de kelder van Flipside zit de Pixl Dashell verstopt in de Flipside Pit of 100 trials. Ook zijn er in flipside veel kaarten en Heart Pillars. Ook een gamehall en vele winkels zijn hier te vinden.

Mirror house

De doorgang naar flipside naar Flopside.

Flopside

Dit is de omgekeerde versie van Flipside. Heel veel personages komen hier terug en er zijn ook hier veel geheimen en heart pillars. Verder is hier Shadoo in de Flopside pit of 100 trials. Tot slot is hier de doorgang naar Castle Bleck. Piccolo vindt je hier in het Random House. De baas hier is Nolrem.

Lineland

Dit is het eerste land je bezoekt. Hier woont Bestovious, die je leert flippen in 3D.

Yold desert:

dit is een grote Woestijn, waar je O'Chunks tegenkomt. Ook is hier Yold town en Yold ruins te vinden.

Yold town

De woonplaats van Watchitt, red, Green en vele andere. Ook is hier de Pixl Thoreau verstopt.

Yold Ruins

In deze oude Ruines leeft Merlumina, de geest die je het Pure Heart geeft. Verder hypnotiseert Dimentio Fracktail hier.

Gloam Valley.

Deze mooie vallei is het gebied rond Merlee's Mansion. Dit is Boomers woonplaats.

Merlee's Mansion

De woonplaats van Merlee, die je het Pure Heart geeft. Ook bedoezelt Mimi je hier, Verandert ze in True Mimi, Moet je naar een toilet, Kom je de InterNed tegen, Zie je rare huisdieren, slaven, Rubees en nog heel veel meer! Tot slot vind je hier Slim.

Bitlands:

Dit is wereld 3. Hier is allemaal bit-blokken en vind je Bowser die met je meedoet. Ook steelt Francis hier Tippi. Als je wereld 3 heb uitgespeeld vind je hier de Pixl Barry.

Tile Pool

De zee van de Bitlands. Hier vind je Thudley, de stampsprong Pixl. Ook moet je hier vechten tegen Big Blooper.

Bigger tree

Deze boom reikt tot hoog in de wolken. Hier vecht je tegen Dimentio.

Fort Francis.

In dit Nerdkasteel vind je de Pixl Carry en de Kittybots. Ook vind je hier een Pure Heart en Tippi nadat je de Nerdkameleon Francis heb verslagen. In dit kasteel wordt ook Tiptron verkocht door Francis.

Outerspace'

Hier vind je Squirps en op een planeet de Pixl Fleep. En nog veel meer geheimen!

Whoa zone

De thuisplaats van Prins Squirps en van het vierde Pure Heart. Hier vind je Mr. L en zijn Brobot.

Cag of Crag

Thuisplaats van de Cragnons, waar je ziet dat ze ontvoerdt worden door Floro Sapiens. Hier vindt je tevens de hamerende Pixl Cudge.

Floro Caverns

In deze grotten wonen de Floro sapien en de gehypnotiseerde Floro Cragnons. Hier vindt je Flint Cragley en zijn brigade, Dimentio en O'chunks, De krimpende Pixl Dottie en Koning Croacus. Die bewaakt het Pure Heart. Uiteindelijk komt hier vrede tussen de Cragnons en de Floro Sapiens.

Sammers Kingdom

In dit rijk moet je de 100 Sammer Guys verslaan. Hier moet je tevens tegen de King sammer vermomde Mimi vechten. Dit koninkrijk wordt verwoest en het Pure Heart ook. Hierna vindt je Mr. L en zijn robot weer. Nadat je hem verslagen hebt wordt hij als zijn goede vorm Luigi naar de Underwhere gebracht, Waar Mario hem vindt.

The Underwhere

Deze onderwereld is de thuisplaats van queen Jaydes die het zesde Pure Heart hersteld. Zij is de moeder van Luvbi. Hier vindt je ook Luigi, de Twygz, Bowser, Haar onderdanen, 3 oude vrouwen, de Dorguys (beschermen de deuren, je moet telkens een opdracht uitvoeren) en de Underchomp. In deze wereld wordt gevraagd om Luvbi naar Grambi te brengen in de Overthere. De werknemers van Queen Jaydes zijn de duivelachtige D-Man. Die zie je hieronder.

The Overthere.

IN deze hemel vind je Peach terug die in slaap is gevallen door een bes. Je moet de goede bes vinden om haar te genezen. Hier maak je ook kennis met de skeletons en hun leider Bonechill, die deze wereld willen overnemen. De bewoners, de Nimbi's kom je ook tegen en er zijn veel verschillende die je moet helpen. verder moet je een brug repareren en Gaan de Nimbis vechten tegen de Skeletons. Luvbi blijkt het Pure Heart te zijn en Grambi, de leider van de hemel, en Jaydes, leider van de onderwereld, niet haar ouders.

castle Bleck

In deze zwartwitte wereld wacht je veel geheimen en ook O'Chunks, Mimi, DImentio, de Chaos Heart, en Count Bleck en Natasia. Hier wordt heel veel dingen duidelijk en blijkt Dimentio de echte slechterik en Count BLeck eigenlijk goed.

Trouw plaats

Deze dimensie is de geboorteplaats van het Chaos Heart en de trouwerij tussen Bowser en Peach. Hier worden ook Timpani (Tippi) en Count Bleck herenigd en naar een rustig oord gebracht.