Het Verhaal


 Welkom bij een van de laatste Pagina's! Hier leg ik het verhaal Uit.


PART ONE

Lang, Lang geleden was er een boek met voorspellingen. Iedereen keek erin om te kijken hoe hun toekomst verging. Maar niemand vond ooit blijheid. Het boek was niet bestemd voor mensenogen en werd de Dark Prognosticus genoemd. Het boek werd weggedaan en er werd een nieuwe goede versie gemaakt: De Light Prognosticus.

Het begon allemaal in het Mushroom Kingdom bij Mario en Luigi die zich erover beklaagden dat ze geen avonturen meer hadden beleefd. Precies op dat moment horen ze Toad, die zegt dat de prinses is ontvoerd en Mario en Luigi gaan naar Bowser. Die blijkt Peach niet te hebben, maar wou haar net ontvoeren! De echte schurk is Count Bleck die iedereen opzuigt naar Castle Bleck, behalve Mario.

Mario word gevonden door de VlinderPixl Tippi die hem naar Flipside brengt, naar Merlon, de leider. Hij ziet meteen wat er aan de hand is: Mario is een van de vier helden van de Light Prognosicus die het kwaad moet stoppen. De enige manier om dit kwaad tegen te gaan is om de 8 Pure Hearts te verzamelen. Count Bleck wil namelijk alle werelden van de kaart vegen en een nieuwe maken! Niemand wordt gespaard door de Void, het zwarte gat van de Count, die het heeft gemaakt met behulp van het Chaos Heart.

Dat brengt ons bij Bowser en Peach die Count Bleck met behulp van zijn assistente Natasia heeft laten trouwen. Hierdoor kon hij het Chaos Heart maken, zoals stond in het boek dat hij heeft. Je kan het al raden: de Dark Prognosticus!

Maar goed, terug naar Mario. Dit moet een Pure Heart hebben en gelukkig heeft Merlon er een. Die moet Mario alleen nog in een Heart Pillar zetten om naar de wereld te gaan waar het tweede Pure Heart is. Tippi gaat met je mee en geeft je informatie over de enemies en andere figuren.

Eenmaal in wereld 1, Lineland, komt Mario met behulp van Tippi's power Bestovious tegen, die Mario leert flippen in 3D. Dit blijkt later heel handig!

Hierna vervolgen onze helden hun reis in Yold desert, waar ze langs het plaatsje Yold Town komen. Maar ze moeten er langs! Hiervoor moeten ze eerst Red redden, een van de bewakers die de brug bestuurt. Hij zit gevangen in de 3D en wil eruit.

Eenmaal in Yold town moeten ze van Watchitt de Pixl Thoreau redden, daarna mogen ze erlangs, want anders doet Green, de andere bewaker, de brug niet dicht.

Dus ga je ondergronds en vind je Thoreau die dingen kan oppakken. Je mag langs Yold Town en Komt weer terug in Yold desert waar je een van Count Blecks hulpjes, O'Chunks bestrijdt. Daarna moet je de Yold Ruin in voor het tweede Pure Heart.

Als je de Ruine uitbent kom je de bewaker tegen van het tweede Pure Heart: de mechanische draak Fracktail. Hij herkent Mario en wil hem doorlaten, maar dat wordt bedorven door Dimentio, een helper van de Count, die de draak hypnotiseert zodat hij jou aanvalt. Als je hem hebt verslagen ga je weer de Ruine in en vindt je de geest Merlumina die je een Pure Heart geeft.

Nog voordat je naar Flipside gaat kijk je hoe het met Peach gaat. Zij wordt in een hoek gedreven door de minions van Count Bleck maar ontsnapt op mysterieuze wijze door een onbekende redder.

 

END OF CHAPTER


 

PART 2

Eenmaal teruggekomen vind je de Prinses in Flipside! Ze moet wel geholpen worden en daarom moet je naar Saffron voor een recept. Hiermee genees je Peach en Kan je met behulp van haar krachten de tweede Heart Pillar bereiken en ga je naar wereld 2.

Je begint in Gloam Valley, waarbij Peach krachten erg van pas komen. Hier kom je iemand tegen die tegen je zegt niet naar Merlee's Mansion te gaan. Er gebeuren vreselijke dingen. Maar ja, Het derde Pure Heart is daar verstopt! Ook de Pixl Boomer vind je hier, een vliegende bom die vaak ontploft!

In het huis kom je de (zogenaamde) huishoudster tegen: Mimi. Zij zegt dat Merlee boven zit. Uiteindelijk blijkt ze daar niet te zitten, maar als je in 3D flipt kun je een sleutel vinden. Later weer beneden. verontschuldigt Mimi zich en zegt dat ze de onderste gesloten deur beneden bedoelde. Jammer genoeg is hij op slot en zit een van haar huisdieren, een hapgrage hond, ervoor. Wat een geluk dat je in 3D kunt flippen en er langs kunt, zodat je de deur openmaakt, de hond los wordt gekoppeld en achter Mimi aanrent.

Daarna breek je per ongeluk een vaas en Mimi komt boos aanrennen! Ze zegt dat de vaas een miljoen rubees waard is. Je wilt haar met coins betalen, maar dat accepteert ze niet. En ja, dan moet je hard werken voor je Rubees. Maar uiteindelijk krijg je als je iemand 100 rubees betaalt een code voor de elitewerkkamer. In deze kamer verdien je veel sneller Rubees. Als je er 10.000 geeft aan iemand, vertelt hij je de code van een kluis met precies een miljoen Rubees (hij weet zelf niet dat deze code hier voor is). Maar je komt er alleen als je de Pixl Slim gebruikt, die je onzichtbaar maakt en ook in dit level is te vinden. Als je de een miljoen Rubees geeft aan Mimi ontploft ze, en dat is natuurlijk raar!

Later moet je naar de kelder, want je ziet een hologram van Merlee die zegt dat je dat moet doen, want ze is opgesloten. Dan komt er opeens nog een Merlee aan. Deze Nep-Merlee blijkt Mimi te zijn, die een helper van de Count blijkt te zijn en wordt beschermd door een veld zodat ze veilig is. Ze verandert in True Mimi en gaat achter je aan. Later beneden in een WC kom je Merlee tegen en de Nep-Merlee, maar je weet niet welke echt is. daarvoor biedt de "That's my Merlee! show" veel hulp. Het wordt gepresenteerd door de InterNed. Als je de goede Merlee heb gekozen aan de hand van een stel vragen, moet je weer true Mimi bestrijden die door Merlee's krachten geen schild meer heeft. Aan het eind biedt Merlee je het Pure Heart aan en voorspelt ze dingen.

END OF CHAPTER


 

PART 3

Nadat je het Pure Heart in de Heart Pillar heb gezet ga je naar de Bitlands (een wereld in Pixels), waar de nerdkameleon Francis Tippi steelt. Je besluit haar te komen halen in Fort Francis, maar moet eerst langs de Bitlands.

En langs Bowsers nieuwe kasteel! Hij heeft zich namelijk hier gevestigd. Hij doet uiteindelijk met je mee, nadat je hem heb bevochten en zijn nieuwe kasteel verwoest. Hij word overgehaald door Peach.

Hierna ga je naar de Tide Pool. Deze zee is van Pixels gemaakt en het huis van de stampsprong-Pixl Thudley. Ook leeft hier Big blooper, die je kunt verslaan met het vuur van Bowser.

Als je de zee uit bent, kom je in de Bigger Tree. In deze boom vecht je tegen Dimentio in Dimensie D. Deze dimensie maakt Dimentio 256 keer sterker, Maar het maakt jou ook 256 keer sterker! Als je hebt gewonnen ga je naar de top van de boom en naar Fort Francis.

In dit rare kasteel vind je veel Meowbots en veel codes. Ook vind je hier de Pixl Carry die over stekels kan lopen. Met behulp van Carry kan je de code krijgen van de kamer van Francis. Een probleempje.... alleen hot babes en Francis zelf kunnen erin! De andere worden geroosterd door de deur met zijn lasers. Gelukkig heb je Peach en na een stel vragen beantwoorden kun je dan eindelijk naar binnen.

Als Francis Peach ziet word hij helemaal wild.. van vreugde en verlegenheid! Een echte "hot babe" zoals hij dat noemt in zijn kamer! En omdat Francis niet kan praten in de echte wereld met mooie meisjes, zorgt hij dat ze naar een chatroom gaan. Na een langdurig en raar gesprek wordt Peach het zat en laat Boomer exploderen!

Francis wordt kwaad want zijn hele unieke chatkamer is kapot! En Peach en de anderen willen ook nog eens zijn Vlinder die hij in een kooi heeft (Tippi) stelen! Francis besluit te gaan vechten en hij wordt onzichtbaar. Nadat je hem heb verslagen, Vraagt hij om genade en pak je Tippi. Tippi is ontroerd dat Mario en de anderen dit voor haar hebben gedaan en niet achter het Pure Heart zijn aangegaan, maar niemand wist ook waar dat was.

Precies op dat moment, komt er uit het niets een Pure Heart te voor schijn! En toen begreep Tippi waar het was verstopt! Het kwam alleen als je heel voor elkaar deed en voelde. En zo loopt ook dit hoofdstuk goed af, en is iedereen (behalve Francis en Big blooper) blij.

Maar even terug naar Castle Bleck waar je Luigi ziet, die wordt gewekt door twee Goomba's dat hij hen moet helpen. Luigi besluit het (met aarzelen) te gaan doen en loop uiteindelijk op een dood eind. Natasia komt eraan en de Goomba's (die vinden dat Count Bleck beter is) lopen over. Luigi wordt gehypnotiseerd en we zullen later zien wat er dan gebeurt.

END OF CHAPTER


 PART 4

Eenmaal teruggekomen en met behulp van je Nieuwe Pixls het Pure Heart op zijn plaats gezet, ga je naar de nieuwe wereld. Tenminste, dat gaat mis! Het is namelijk in de Ruimte en er is geen lucht!

Dus ga je met behulp van de Warp Pipe, een item dat je terug brengt naar Flipside terug en zegt tegen Merlon dat het onmogelijk is. Zijn antwoord is dat hij nog een ruimtehelm heeft. Jammer genoeg, kan hij hem niet vinden. En dan schiet bij hem te binnen dat hij de helm als vissenkom heeft gegeven aan een Jongetje.

Je gaat naar dat jongetje en vraagt hem de helm. Hij vind alles best, als zijn vis maar veilig is. Gelukkig is er een stukje water op een van de verdiepingen van Flipside. Je brengt hem daarheen en gaat Rustig naar de ruimte.

Daar kom je al meteen Prins Squirps tegen. Deze aliën wil je helpen met zoeken naar het Pure Heart. Hij kan als je zwemt in de ruimte dingen afvuren om wezens tegen te houden.

 In het tweede level kom je op een planeet waar je veel andere soorten Aliëns tegen komt, die je willen helpen. Ook vind je hier Fleep, een Pixl die sommige dingen waarmaakt. Hij zat te wachten op een toilet waar Squirps heel nodig moest plassen.

Later kom je in weer een Ruimte-zwem gedeelte en vind je een Howzit-achtig winkeltje die chocorepen verkoopt. Je moet er een kopen om verder te kunnen.

Hierna kom je bij het thuis van Squirps, de Whoa zone. In deze computerachtige wereld zitten veel geheimen. Aan het eind van het level kom je ook Mr. L en zijn Brobot tegen. Het eerste gevecht tegen Mr. L zelf is een gewoon spring-gevecht, Maar het andere is weer een zwem en schiet gedeelte.

Als je hem heb verslagen kom je bij de koningin en de moeder van Squirps. Die geeft je een Pure Heart en je kunt gaan. Maar toch vind Tippi dat Mr. L of ook wel de Green thunder veel lijkt op Mario.

END OF CHAPTER


 

PART 5

Eenmaal terug in Flipside is er een probleem: De heart Pillars zitten vol! Gelukkig heb je Fleep die je kan brengen naar het Mirror House. In dit huis zit een stel knoppen en als je die in de juiste volgorde indrukt, kun je naar Flopside.

Flopside is de slechte kant van Flipside. Hier Zijn wel gelukkig Heart Pillars. Ook maak je kennis met Nolrem, de baas hier. Maar ja, je moet snel verder naar het zesde Pure Heart!

 Deze wereld is de wereld van de Cragnons een stel stenen bewoners uit de ijstijd (lijkt mij). Zij worden per persoon ontvoerd door de Floro Sapien, levende bloemen, die ondergronds wonen. Mario moet naar hun tehuis, de Floro Caverns, voor het volgende Pure Heart. Maar eerst moet je langs een stel blokken die je in goede volgorde moet indrukken. Gelukkig krijg je hulp van de Cragnons.

In het tweede level maak je kennis met Cudge, een hamerPixl. Hij helpt je naar de Floro Caverns. Maar eerst moet je langs O'Chunks! Ja, deze lastpost is terug.

Eenmaal in de Floro Caverns ontmoet je Flint Cragley. Een beroemde cragnon die onderzoeker en tv-idool is. Hij is zijn filmbrigade kwijt en wou net de Floro Caverns onderzoeken. Je besluit hem te helpen. Maar om de brigade te vinden moet je eerst langs gehypnotiseerde Cragnons die als slaven werken en de Floro Sapiens. En laten we de Mijnkarretjes niet vergeten. Gelukkig kom je uiteindelijk met het hele stelletje ongeregeld bij het hart van de grotten aan.

En hier gebeurt veel! Ten eerste is het een doolhof met allemaal codes en raak je de brigade weer kwijt, die is gaan filmen. Ook worden hier de Cragnons gehypnotiseerd met behulp van een soort Hypno-plantjes. Je komt de krimpende Pixl Dottie tegen die je kan krimpen en een Cragnon beschermde. En jij heb ook hulp nodig want O'Chunks is met behulp van Dimentio weer terug. Wel is hij sterker en heeft Dimentio hem gehypnotiseerd met een Hypno-plantje (Floro Sprout). Nu heet hij O'Cabbage en bevecht je hem in Dimension D.

Als je hem hebt verslagen, laat hij het uitgewerkte Floro-Sproutje achter. Die zet je op je hoofd en zo kun je door de beveiliging van de Koning Croacus, die het Pure Heart heeft. Met behulp van Boomer kom je bij hem en bevecht je hem omdat hij gewoon slecht is. Uiteindelijk komen de Floro Sapiens naar je toe en de filmbrigade ook. De Floro Sapien zijn boos omdat je hun koning hebt vermoord, Maar de filmbrigade zegt daarop dat zij Cragnons ontvoerden. Maar de planten zeggen: Dat deden we omdat jullie onze levensbron, het water vervuilde en daarna jullie vocht het enige eetbare is. Flint begrijpt het nu ook en omdat hij een TV-ster is zorgt hij dat het water schoon wordt en sluiten de planten en de stenen mensen vrede. zij zijn je heel dankbaar omdat je hun vrede heb gebracht.

END OF CHAPTER


 

 PART 6

Nadat je bent teruggekomen kun je met behulp van je nieuwe Pixls in Floptown de tweede Heart Pillar daar vinden en een nieuwe deur openen: Sammer's Kingdom. Hier is de Void al heel groot en hij staat op het punt het koninkrijk te vernietigen.

In deze wereld moet je aanvankelijk 100 sammer Guys verslaan, een stel vechters.Dan geeft Koning Sammer je de Pure Heart. In het tweede van de vier levels kom je King sammer al naar toe. Hij zegt dat hij het Pure Heart nu al geeft en het zit in de kist. Maar dat is niet waar! Er zit een bom in!

En King Sammer was eigenlijk een vermomde Mimi! De echte ligt rustig te slapen in zijn paleis! En nu moet je Mimi, niet als True Mimi, bevechten! Als je van haar wint gaat de grond trillen en zegt ze dat de wereld zo wordt opgezogen.
En dat gebeurt. Mario kan nog net ontsnappen met behulp van zijn Warp Pipe.

Later gaan ze terug naar het koninkrijk en zien ze dat alles verwoest is en wit. Ook vinden ze het Pure Heart, wat helemaal verwoest is, geen kracht meer heeft. Je zoektocht lijkt ten einde. En ook Mr. L en zijn nieuwe Brobot komen je lastig vallen! Als je van hem heb gewonnen ga je met het verwoeste Pure Heart terug naar Merlon. Die ook vreest dat het niet meer te herstellen is.

Mr. L loopt daarentegen verslagen rond in de verwoeste wereld totdat hij Dimentio tegenkomt. Die brengt hem op niks af naar de Underwhere.

Ook in het huis van Merlon komt Dimentio langs. Elk van de drie helden worden naar een andere plaats in de Underwhere gestuurd.

En jij volgt het verhaal van de altijd Loyale Mario. Hij gaat naar de koningin van de onderwereld: Queen Jaydes. Onderweg komt hij nog een raar iemand tegen die zingt en hij moet over de rivier de Twygz. Eenmaal bij Queen Jaydes ziet hij har D-mannen (onderdanen) aan het werk en de koningin merkt op dat hij helemaal niet dood is! Ze neemt het Kapotte Pure Heart dat Mario heeft in en zegt dat hij Luvbi, dat rare zingende persoon (haar dochter), moet vinden en dan kan hij terug. Je krijgt een sleutel en... zoek het lekker maar zelf uit! Eigenlijk moet je in de Twygz duiken en in 3D flippen door een gat gaan in de bodem, de sleutel gebruiken om er doorheen te gaan, nog wat dingen doen en dan kom je in een speciale plaats. En hier vind je niet Luvbi.

Wel je verloren broer Luigi! Hij kan superhoog springen en samen met hem vindt je Luvbi en worden jullie terug gestuurd. En nee, niet treuren dat het hart nog steeds kapot is, want Queen Jaydes heeft met haar toverkrachten het onmogelijke gedaan: Het Pure Heart Nieuw Leven ingeblazen!

END OF CHAPTER


 

PART 7

Nadat je met Luigi het Pure Heart in de pilaar heb gezet ga je naar wereld 7. En dat is wel speciaal: want je gaat terug naar de onderwereld! Queen Jaydes is dan ook verbaasd je te zien en jij zegt dat je op zoek bent naar het Pure Heart in de Overthere, de hemel. Toevallig is dat Luvbi net naar haar vader Grambi, de leider van de hemel moet en zij gaat met Mario mee.

Je gaat Naar Underwhere road, een donker stukje waar je last krijgt van de drie Dorguys, die bewaken de poorten naar de bovenwereld. Ook Bowser vindt je hier terug en je moet tegen hem vechten. Daarna doet hij weer mee. Verder vind je hier drie oude mensen: de Three Hags. Zij willen dat je dingen voor hun doet voordat je verder kunt. Hagnes wil dat je luistert naar haar liefdesverhaal en doet verder niks voor je. Hagitha wil dat je bij de D-Man vraagt of ze een lied van haar willen opnemen. In ruil daarvoor zingt zij de Underchomp in slaap. Hagra wil dat je haar dieet boek bij de D-Man terugvraagt en geeft je de sleutel zodat je verder kunt. Bij de laatste Dorguy krijg je tot slot last van de Underchomp die je bevecht in een Pokémonachtig gevecht.

In de Overthere kom je Peach tegen die na het eten van een bes in slaap is gevallen. Je moet de goede bes vinden om haar uit haar slaap te wekken en verder te kunnen.

Daar blijkt dat de Skeletons, een stel slechterikken uit de Underwhere onder leiding van Bonechill de Nimbis (bewoners) aan het lastig vallen zijn en de hemel aan het  overnemen. Ook hebben zij de brug kapot gemaakt, die je met behulp van drie belangrijke Nimbis weer hersteld.

Eenmaal over de brug gaan de Nimbis en de skeletons tegen elkaar vechten. Jij gaat Naar Grambi en die zegt dat jullie moeten weggaan want Bonechill is hier. En dan word ook duidelijk waar het Pure Heart is: Het is Luvbi (die wist het zelf niet(. De eigenwijze Nimbi Luvbi is eigenlijk het getransformeerde Pure Heart die Bonechill wil hebben. Je bevecht hem en Luvbi transformeert terug naar haar oorspronkelijke vorm en die neem je mee.

END OF CHAPTER


 

FINAL PART

Nadat je het Pure Heart terug op zijn plaats gezet hebt, Komt er in Flopside een grote zwarte deur tevoorschijn. Deze brengt je naar Castle Bleck.

In het eerste level zie je al dat dit kasteel bestaat uit gehele zwarte achtergronden en de lijnen zijn wit. In het eerste level vecht Bowser Met O'Chunks die is veranderd in zijn grote sterkere versie: Super O'Chunks! Peach, Luigi en natuurlijk Mario wachten buiten totdat Bowser is uitgevochten. Als  je wint is er jammer genoeg niks leuks, want het plafond zakt en Bowser gaat zowat dood. Zelfs als O'Chunks meehelpt krijgen ze het niet overeind.

In het tweede level krijgen ze last van Mimi's trucjes, Ze verandert bijvoorbeeld in Merlee en Merlon. Hiermee probeert ze jou grootste angst te raden en andere dingen. Als je hierna toch bij Mimi komt zegt ze dat je hebt gelogen over je grootste angsten (ja, duh!). Ze verandert in True Mimi en Peach bevecht haar. Aan het einde Schudt het hele kasteel en Peach blijft achter om de hulpeloze en verslagen Mimi te helpen. Ze vallen beide, maar weten niet waarheen.

Hierna krijg je te maken met de irritante tovertrucjes van Dimentio. Aan het eind moet je tegen hem vechten, maar eerst achtervolg je hem door de 7 voorgaande werelden (slechts heel kort). Daarna vraagt Dimentio je om met hem mee te doen de count te verslaan, hij zal hen helpen. Hij had ook de prinses teruggebracht naar Flipside! Trap hier vooral niet in ! Dit is een truc! Hierna vecht Luigi tegen Dimentio en als hij hem heeft verslagen kilt Dimentio zichzelf en Luigi.

In het volgende level zitten veel puzzels en kom je dan eindelijk bij Count Bleck. Er volgt een heel Dialoog tussen Tippi die aanvankelijk Timpani blijkt te heten en de Count bleek verliefd te zijn op haar en hij op hem. Toen heette hij nog Sir Blumiere. Maar hij verloor Timpani en zo werd hij slecht. De wereld had geen reden meer voor hem. Hij wou toen van ze af. En nu is het niet meer te stoppen. De enige kans is om hem te doden. En daarvoor kom je. Inmiddels heeft Count Bleck zijn assistente Natasia die bij hem was weggestuurd. Dit moet hij zelf doen.

Jammer voor jou is dat de Count beschermd word door het Chaos Heart en dus niet aan te vallen is. Net op het moment dat je het op geeft, hoor je een stem die zegt: verman je een beetje! je bent toch ook niet zo slap als je mijn kasteel ruinieert! Je kan het al raden: Bowser! en Peach en Luigi zijn er ook. Bowser was op de grond gevallen en Peach viel op hem. Luigi weet niet wat er gebeurt is, maar hij is er toch. Bleck vindt dit interessant: precies zoals in de Prognosticus staat. En dan..... Komen de Pure Hearts op het toneel en breken het schild van het Chaos Heart! Het ging precies zoals Merlee had gezegd. Zij zei namelijk dat als de vier helden zijn verenigd, de Pure Hearts zullen helpen. En zo, Zegt count Bleck, begint de battle tegen COUNT BLECK!

Nadat je de Count heb verslagen en het Chaos Heart hebt, zegt Hij dat zij hem moeten killen, omdat hij zoveel fouts had gedaan. Natasia is inmiddels ook terug. Tippi vindt dit echter vreselijk en zegt dat ze nog maar net bij elkaar zijn. Maar op dat moment komt een persoon langs. En niet een goede. Want hij stuurt een aanval op de Count en Natasia houd het tegen, Maar delft zelf het onderspit. Deze Persoon is Dimentio, die zegt dat zelfs al ze al de graaf doden, het proces doorgaat omdat hij het Heart bestuurt. Eigenlijk beraamde hij al de hele tijd een plan. Hij wou dat de Count het vuile werk deed en de helden hem uit de weg gingen ruimen zodat hij de baas was. En dat is gelukt. Maar, dit is niet de enige verassing! Dimentio heeft namelijk een Floro Sprout ingefinceteerd in Luigi net nadat hij hem zogenaamd had gekilt. Nu is hij zijn slaaf en nu blijkt ook dat hij Mr. L was! Want volgens de Dark Prognosticus is hij de perfecte partner voor zijn plan. Hij mixt het Chaos Heart met Luigi en Hemzelf en creert zo: Super Dimentio! Hij stuurt de Count, Tippi en Natasia naar Dimensie D, hij dood ze later wel, zegt hij.

Als je tegen hem vecht wordt al duidelijk dat hij ook niet aangevallen kan worden vanwege het Heart. Jammer maar helaas.....

Intussen is in Dimensie D een heel gesprek gaande en Tippi en Count Bleck zijn weer verliefd. Ook hij wil het stoppen. En dan komen O'Chunks en Mimi die nog leven ook naar deze dimensie en vinden het ook vreselijk achterbaks wat Dimentio gedaan heeft. Count Bleck is ontroerd door zoveel loyaliteit. En dan komen de lege Pure Hearts ook in de dimensie en bloeien weer op. Dit komt volgens Tippi door liefde en loyaliteit. Zij besluit de harten te brengen naar Mario.

Eenmaal daar blijkt hij ze hard nodig te hebben. De harten vullen zijn levensbalk en maakt Dimentio weer zichtbaar zodat je hem kan verslaan.

Als je hem hebt verslagen blijft alleen het hoofd achter van Super Dimentio. Die vraagt zich af hoe dit kan gebeuren met de hulp van Luigi en de Chaos Heart. Volgens Tippi was alles wat in de Dark Prognosticus altijd al fout. Dan begint Dimentio te lachen. Hoewel hij is verslagen zal de Void doorgaan met de werelden opzuigen, die inmiddels al zijn verwoest tijdens het gevecht. Het ontploft en Luigi komt terug. Dimentio is verdwenen.

 Count Bleck is ook weer terug en zegt dat de enige manier om dit te stoppen is om hem te vernietigen. Ze gaan naar de plek waar ook Bowser en Peach trouwden en Tippi gaat met de Count mee, zodat ze eeuwig kunnen samenzijn in de hemel. Ze vernietigen het Pure Heart en De werelden komen terug en zijn gered.

Eenmaal terug in Flopside word Mario gewekt door zijn broer. Merlon komt naar hun toe en zegt dat ze het goed hebben gedaan. Maar dan schrikt hij! Waar is Tippi? Mario legt alles uit. Natasia staat ook weer op uit de dood en zegt dat ze Gelukkig samenzijn en begint dan te huilen dat de Count er niet meer is. O'Chunks en Mimi zeggen dat ze moet kalmeren en dat ze ook geloven dat de count nog leeft en Gelukkig is. Maar dan wordt er geklaagd over voedsel en gaan ze allen naar Saffron voor een lekker diner. Merlon blijft achter en peach komt terug. Hij denkt aan Tippi en Peach zegt dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Hij stemt daarmee in en zegt dan: Ik heb ook honger! en ze gaan samen naar de Kok van Flipside.

Dan is nog de verteller aan het woord die zegt dat alles goed is afgelopen. Maar waar zijn Sir Blumiere en Lady Timpani? niemand zal het weten. Of toch... aan het eind van de aftiteling zie je ze samen zitten in een vredig Grasveld. Hun droom is ook uitgekomen.

 castle blekc

 END OF STORY