WEETJES:

Merlee, Merluvlee en Merlon zijn Shamans. Deze voorspellers/tovenaars kwamen voor het eerst voor In Super Mario RPG in 1996 voor de SNES. zij waren vijanden. Merlee, Merluvlee en Merlon doen al mee met de Paper Mario reeks sinds deel 1 als goeieriken.

Als je de Flipside Pit of 100 trials heb uitgespeeld krijg je de Pixl Dashell en de toegang naar de Flopside pit of 100 trials. Hier zijn alle Dark versies van de enemies en het ziet eruit als een Game en Watch game. De eindbaas is hier de sterke Shadoo, die de vier helden kan nadoen. Als je hem verslaat krijg je een stel kaarten.

Als je het spel heb uitgespeeld, kun je weer het volledige duel met de 100 Sammer Guys spelen. Dit keer geeft de Echte King Sammer je een stel kaarten.

Sommige dingen uit Super Paper mario komen uit andere boeken, games, tijdschriften etc. De rivier de Twygz bijvoorbeeld, is een andere versie van de dodenrivier van de Griekse Mythologie van de Onderwereld. De namen zijn ook veel hetzelfde.

Je kan de Pixl Piccolo vinden in het gesloten Random House in Flopside. Speciaal hieraan is, dat je veel moet doen voor de sleutel. Als je Picollo eenmaal heb, speelt hij verschillende muziek per character. Deze heeft magische krachten....

KLIK OP DEZE LINK OM TE ZIEN HOE JE DE SLEUTEL KRIJGT: http://www.youtube.com/watch?v=IIIfXFCRl8c

Als je ergens niet uitkomt is het altijd handig om op youtube te zoeken. bijvoorbeeld voor level 5-4: super paper mario walktrough 5-4. Zo zoek je dat op en dan zit je nergens meer vast!

Nadat je het spel heb uitgespeeld, kun je in Fort Francis Tippi's Replica Tiptron kopen van Francis voor 999 coins.

De That's My Merlee! show is alweer de zoveelste quiz van de Paper Mario series. Het begon met het de 64th Trivia Quiz-off. Deze show heet de 66th Annual show, Maar is eigenlijk nummer 67, want in Paper Mario: The Thousand Year Door was er al 65 en 66.

In Paper Mario: The Thousand Year Door was er ook al een Pit of 100 Trials en daar was Bonetail de baas. In dit deel is Wracktail, de oudere broer van Fracktail de baas. Bonetail is de oudere broer van Gloomtail, die weer de oudere broer is van Hooktail.