OVER HET SPEL:

Super Paper Mario was een van de eerste Mario-spellen voor de Wii en kwam uit in 2007. Dit was alweer het derde deel in de Paper Mario reeks. Maar dit spel was Heel anders dan de eerste twee delen!

In 2001 werd het spel Paper Mario gemaakt, vooral omdat men toen al teveel Mario Platform spellen had. Want ja, dit was een RPG. Dit betekent dat als je een enemie aanraakt, er tegen moet strijden in een battle, maar wel een andere, dan in platform. Dit was het tweede Mario Rpg spel, want in 1996 kwam al Super Mario RPG uit voor de SNES. Maar omdat Mario hier van Papier was en veel hulpjes had om te helpen, waren er coole dingen mogelijk!

Later rond 2004 Kwam deel 2 uit voor de Gamecube, The Thousand Year Door. Deze had andere hulpjes en vijanden als het vorige deel en zag er mooier uit. Ook was dat spel net als deze  en het vorige deel gemaakt door Intelligent Systems.

En super Paper Mario was anders! Dat was namelijk een platform/RPG game! waarin je geen battles had. Op zich vindt ik dat niet erg, ik houd helemaal niet van RPG'S. Maar toch, was het anders. Dat je in 3D kon flippen werd wel gewaardeerd. Verder kreeg het spel niet altijd hoge cijfers, omdat het nogal makkelijk was.

Ook telt dit spel talloze puzzels, om uit te vinden hoe je verder komt. Er zijn natuurlijk ook hulpjes, de Pixls. Wel werd ook op prijs gesteld, dat er vier hoofdpersonages waren en het verhaal erg goed en mooi was. Tot slot kwamen er oude bekenden in voor.

Binnenkort komt trouwens Paper Mario 3DS uit, die weer een normale RPG. De eerste buddy die Mario hier heeft en die we hebben gezien is een Chain Chomp, dus geen Pixl meer.